F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

NHD "ZOMERTOER"
  
 
 


.....

Progamma Donderdag 20 augustus
Medemblik - Schagen: Op de brommer, 40 km
Zelf zorgen voor lunchpakket.
Koffie e.d. voor eigen rekening. Zelf voor vervoer terug zorgen.
Alle brommers en vergelijkbare tweewielers zijn welkom.
We hopen ook op een aardige ploeg van E.L.V.I.S: Eerste Liefhebbers Vereniging Interessante Sportbrommers.

10.00 Koffie bij cafe Brakeboer, Oosterhaven 30, Medemblik
11.00 uur de motoren worden gestart
Via de dorpen Opperdoes, Twisk naar Abbekerk.
Bezoek Wil Hartogmuseum op bedrijfsterrein Grasdrogerij Hartog Abbekerk. Kijkje bij Controversery Tram Inn, Koningspade 36, Irma en Frank Appel, Nieuwe Niedorp, Motorenmuseum, Schulpweg 47, Henk Harberts, Winkel, Golfbaan Regthuys, Via Lutjewinkel en Barsingerhorn naar Schagen. Einde bij Markt 15 in Schagen. 
 
 


.....

Donderdag 20 Augustus was het zover. We gaan weer eens uitgebreid genieten van een oldtimerrit.

Het weer speelde prachtig mee en het zou een zonovergoten dag worden. Nou dat klopte!

Eerst maar koffie met appelpunt, om gesterkt aan de dag te beginnen.

De brommers werden uitgebreid bewonderd en bekeken, waarbij de gesprekken over aankopen, onderhoud, enz. al snel los kwamen.

Oude bekenden werden begroet, nieuwtjes uitgewisseld en bepaalde zaken om advies gevraagd.

Daarna kwam de briefing van de krant, regels, afspraken en route.
 

Er werd precies met de krant voorop om 11.00 uur vertrokken. Met veel bekijks door Medemblik ging het binnen door de dorpen, waar de mensen verheugd naar die lange stoet brommers keken, naar de grasdrogerij Hartog, al waar een kijkje in het Wil Hartog (De Witte Reus) museum genomen kon worden. Onvoorstelbaar wat een prijzen, spullen, bekers en andere spullen zijn daar door liefhebbers bij elkaar gebracht.

 
Daarna vertrokken we naar de Controversy Tram Inn in Hoogwoud. Wat je daar ziet aan verzameling van oude spullen, gaat je pet, eh sorry helm te boven. Het is een Bed & Breakfast met in de tuin een heus dieseltreinstel, met stereo, jacuzzi, een gerieflijk bed, airco, enz. Van alle gemakken voorzien. Je moet maar op het idee komen. Kijk je links van het treinstel, staat daar een heuse Mig 17 straaljager op een oude wals gemonteerd. Maar of je daarin slapen kan, is niet bekend. In een oude tram was het kantoor onder gebracht. Aan de voorkant van de boerderij was het net, of er zo een bus ingereden was, evenzo aan de achterkant een dubbeldekker.
Onvoorstelbaar wat er zich in de boerderij bevind. Auto's, trikes (zelfbouw), glaswerk in laden van een verrijdbare garage gereedschapskast, zebrapaden, tafels van verkeersborden en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit.
Buiten een wachthokje van een dieseltreincabine, een heuse duikklok, en nog veel meer.

Deze verzamelaar is dertig jaar te laat geboren.

Hierna ging het weer met ca 30km/uur richting motorenmuseum in Nieuwe Niedorp.


 

Samen met zwager Henk op weg . . .

Ook weer een verhaal apart. Hier zijn een enorm aantal oude diesel-, gas-en ander soorten motoren samen gebracht. De grootste (de Bolnes) is meer dan 6 meter hoog en steekt daarom ook door het plafond. De eerste zondag van de maand schijnt deze te draaien, maar vandaag niet. Ook is er een verzameling uit grootmoe- derstijd en natuurlijk oude bromfietsen. Heb ik niet allemaal gezien, omdat ik wat laat was door het eten van een uitsmijter in Restaurant De Rijd (vlakbij). Ik ga zeker nog een keer apart heen, om alles goed te kunnen bekijken. Hierna ging de tocht verder naar Winkel, de golfbaan (uitbreiding) bezoeken. Daar ben ik niet heengegaan, omdat ik in de namiddag nog een afspraak had lopen. Ik heb de zundapp wel even opengetrokken naar de 60 km/uur, om even schoon te draaien van het langzame rijden (we moesten rekening met de solexen houden).

 

 
NOORDHOLLANDS DAGBLAD 21 AUGUSTUS 2009

AL MET AL EEN ZEER GESLAAGDE OLDTIMER ZOMERTOER!© Copyrights Freetimeweb