F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

HENSBROEK HISTORISCH FESTIVAL


 


Grote opkomst


Vol bewondering . . 


Even een peukpauze


Zondag 4 Juli 2010


 
 

Eindelijk weer eens een mooie toertocht met fantastisch mooi weer. Dit keer vertrokken van Heerhugowaard Noord en ging de rit door de dorpen van Westfriesland richting Hensbroek, waar een stoomfestival gehouden werd. Overal langs de route bleven de mensen weer stilstaan, wuiven en klappen, ofschoon ze in de smalle dorpstraten wel enigszins uitgerookt werden door de blauwe walmen van de uitlaatgassen van de brommers. Voor ons was dat sniften aan de geur, die ons in gedachten aan vroeger deed denken.

Op het grote terrein in Hensbroek aangekomen, werden de brommers gestald en konden we op ons gemak alles bekijken. Nou dat was wat. Enorm leuk en boeiend alles op stoom te zien werken. Stoom is mij niet vreemd, want ik woonde vroeger in Bergen, vlak aan de spoorlijn van Bello, die vroeger dampend en puffend langs ons trok. De geur van stoom en rook was voor mij zeer nostalgisch en genoot tenvolle ervan.

Walsen, kleine lokomotieven, wegmateriaal, generatoren, stropakmachines, traktoren, alles werkte op stoom. Ook was er goed gezorgd tav. het eten. Snackkarren, biertenten, ed. Het was een waar feest. We hebben hier ongeveer ruim 2 uur gestaan en keerden toen weer huiswaarts. Een prachtige toerrit en een mooi uitje. E.L.V.I.S. op zijn best!


 © Copyrights Freetimeweb