TOP">
F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

GROET "ORANJEFEEST"
 Grote opkomst


Vol bewondering . . 


 Overleg tussen sommige deelnemers . . .

Maandag 30 April 2012


Kijk filmpje . . .
 

Koninginnedag, altijd weer een mooie dag,om je hobby te beleven. We verzamelden bij Cafe "De Knip" in Oudkarspel. De rit er heen was voor mij al 25km, dus die had ik al achter de kiezen. De eerste rit met opgevoerde Sparta Sport sachsmotor met 17mm Bing carburateur. Reed een stuk prettiger en kon nu goed meekomen in het Kreidler / Zundapp geweld.

Zoals gewoonlijk eerst even zitten voor een kop koffie. Om 11.00 gingen we met ca. 30 man van start af. Moesten een paar minuten na het vertrek in de polder stoppen. Er wilde een brommer niet bij vertrek aanslaan. Na dit korte intermezzo, ging het richting Groet, langs het kanaal, door de polder.

Langs Bergen ging het dus richting Groet. Mooie rit daar naar toe. Prachtig weer. Het was genieten in een opperbeste stemming. In Groet aangekomen eerst een paar rondejes rond de kerk (heb ik dat ook eindelijk eens gedaan), om de mensen gelegenheid te geven, de brommers rijdend en staand te bekijken (zie de foto's onder). We kregen koffie met een oranjetompoes aangeboden en dat ging er prima zittend aan lange tafels in. Goed georganiseerd dus. Na ca. anderhalf uur stapten we weer op, nog twee ererondjes rond de kerk en hup de polder weer in.Richting Warmenhuizen (met bolletjescafe - staat er nog steeds na al die jaren- ), Tuitjehorn naar Oudkarspel terug. Onderweg nog een pechgevalletje, wat ook weer snel opgelost was en een peukstop in de polder bij de Metamorfose schuit van Piet. Even bijpraten en hup richting cafe "De Knip", waar we nog lang gezellig nazaten. Na een paar biertjes en een gezellig gesprek met Trudy, en haar man (ben ik toch weer de naam vergeten), waarbij ik mijn website doorgaf (waar meer toerritten opstonden), de 25km naar huis teruggereden.. Achteraf was het nog informatie uitwisselen over gitaren. Blijkt, dat ze al jaren op de beurs in Venendaal staan, waar ik ook 2x een gitaar kocht. een Paul McCartney bas en een Hofner Verithin Electric. In 2003 / 2004 stonden ze er ook, maar daar kwam ik nu pas achter. Wederom een gezellige E.L.V.I.S. dag.

(1) Zie ik mijzelf .....

(2) ook eens rijden!

(3) Foto 1-2-3 Copyright E.L.V.I.S Bromfietsclub


Bij cafe "De Knip"


't Blijft een mooi gezicht . . .


En deze ook . . .


Parkeerbewaking erbij . . .


Hij en . . .


Zij . . .


Feestterrein in Groet . . .


Pech gevalletje . . .


En nog een . . .


Even bijpraten met een peuk . . .


En we gaan weer . . .© Copyrights Freetimeweb