F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

SPANBROEKER "POLDERTOCHT"
 De Langereis, mooie route naar Spanbroek

Zondag 10 Juni 2012


De route ....
 

Wat'n dag. Prachtig rustig weer. Zag je ook wel aan de mensen, die je lopend en fietsend tegen kwam. Voor het eerst een nieuw vertrekpunt. Via Middenmeer en de langereis kwam ik in Spanbroek. 
Waar wij na vertrek langs de provinciale weg en de windmolens bij Hartog reden en gingen we door de polder naar Medemblik. Daar langs de dijk richting Enkhuizen via Andijk. Een korte stop voor een plas en een peuk. En tja, dat gaat gewoon door.


Even uitrusten in het zonnetje bij station
van Enkhuizen

In Enkhuizen gingen we uitrusten bij het station. Wel al een oud gebouw, vooral als je naar de wc gaat. Net of je door die grote wachtruimte terug in de tijd gaat. Een mooi gezicht op de haven, alleen was het een trage bediening. Heb een uur op het broodje bal moeten wachten.
Volgende verrassing stond ons in Broekerhaven te wachten. We mochten de meelmolen van binnen bekijken en daar hoorde ook een kop koffie bij. Reuze interessante uitleg. Komt toch heel wat voor kijken, om een molen draaiend te houden. Op de omloop was het eerste wat mij te binnen schoot, dat ik de videocamera niet meegenomen had. Zonde, had mooie plaatjes kunnen schieten. Maar waar komen deze foto's dan vandaan? Van internet natuurlijk!© Copyrights Freetimeweb