DE "CAFE NOL" TOCHT
Zondag, 29 September 2013
© Copyrights Freetimeweb
Het was weer zover. De jaarlijkse "Cafe Nol Tocht" en altijd de afgelopen jaren goed weer gehad, al was het toen niet zo extreem als nu met windkracht ruim 6. Bij het vertrek van huis woei ik in de polder al bijna van de brommer af, zulke windvlagen waren er. Maar goed, dat ik op de Zundapp bergbrommer was gegaan, want die maalt niet om een beetje wind. Maar goed, toen ik aankwam liepen er al heel wat leden rond en toen eerst maar een bakkie troost halen. Er stonden ook al heel wat brommers en motoren. Van de brommers was er uiteindelijk maar een dame, die met een Honda MB meereed. Dames waar blijven jullie!! Jammer, dat het mij te fris was, om zonder handschoenen te rijden. Dus kon de rijdende camera er niet op. Je moet anders stoppen , handschoenen uit, camera afzetten, handschoenen aan en dan, he waar is de rest. Nee dat ging niet. Jammer het maakt de film wat kompleter.
Maar niet getreurd, de enorme opkomst van uiteindelijk zo'n ca 60 brommers was geweldig. Zoveel had ik er nog niet voor deze rit bij elkaar gezien. Om ca. half twaalf ging de rit van start. De straat zal wel genoten hebben van dat snerpende 2takt geluid en de bijbehoren rookwolken.
Toevallig was er in een deel van de schouwburg ook een bruidsshow, of hoe noem je dat, waar mijn oud kollega ook met de Fort Thunderbird aan meedeed.
Foto Rein Kuipers
Na de lunch ging de karavaan brommers weer op pad en reden door het mooie West Friesland weer richting vertrekpunt Cafe Nol in Waarland, waar binnen en buiten nog druk nagepraat werd en ik daarna huiswaarts toog. Weer een mooie en welbestede dag gehad. Jammer, dat het de laatste officiele toerrit van dit seizoen was, maar er komen ongetwijfeld nog wel wat wilde ritten bij.
Eerst bleven we allemaal staan praten, waar ook belangstellenden aan meededen, maar uiteindelijk
gingen we toch aan tafel.
Daar ging dus een hele lange sliert brommers richting Heerhugowaard Noord en zo door Nieuwe Niedorp heen rondje West Friesland via Wadway, Wognum en Nibbixwoud met de harde NO wind vaak tegen naar Hoorn, waar in brasserie "Het Park" de middaglunch genuttigd werd.
De lunch was met uitsmijters en broodje kroket, enz. snel en goed verzorgd. En dat ondanks we zomaar met een grote groep kwamen aanwaaien.
Dus een kleine verassing voor mij. Trouwens zo'n limousine, die er stond,  is ook niet mis. Wat'n bakbeest van een auto.
Minpuntje was, dat de bezemwagen een prent van € 90,00 kreeg van de politie. Vond ik wel wat zielig hoor van die gasten. Humor hebben ze blijkbaar niet. Ze weten altijd wel weer iets te verpesten.
In ieder geval stond Dick van Straten op en ging met de pet rond en haalde zo ca. € 60,00 op, waardoor de pijn wat minder werd.
Leuk was ook, dat er toevallig een verslaggever van RTVNH tegen onze stoet brommers aanliep en meteen een verslagje voor de site maakte. Mooie reklame voor onze club!
Klik voor film
Klik voor verslag
Klik voor Filmpje