F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

"RONDJE IJSSELMEER"
 


 

Dinsdag 9 Juli 2013

Tijdens de IJmuiden toertocht van Henk Levering kwamen er een paar jongens met de vraag, of ik zin had in een rondje IJsselmeer. Dat was natuurlijk top. De rit werd op Dinsdag gepland. Afgesproken werd in Wieringerwerf om ca. 10:10 uur, dan kwamen ze langs rijden. En inderdaad, daar kwamen de heren en ik maar filmen. We starten met schitterend weer meteen door naar Den Oever en de afsluitdijk op. Nou de rit over de dijk viel qua tijd reuze mee en we reden mooi onderaan de dijk en hadden niet viel last van de stevige NO wind. Bij Kornwerderzand stond de brug open, dus wachten geblazen.
Toevallig was RTV Omroep Friesland ook aanwezig en vroegen om een intervieuwtje. Dat kon. We schoven Jan Bijpost naar voren, want die maakt er wel wat van. Het intervieuw ging over de brug aan onze kant bij Den Oever en intussen groeide de file auto's en vrachtwagens voor de brug.

Na tien minuten waren alle schepen er door, werden de brommers gestart en gingen we weer richting Makkum, waar we lekker aan de koffie met gebak gingen en raakten natuurlijk met wat omstanders in gesprek. 

Na deze pauze ging het via de Zeedijk, langs Workum richting Hindeloopen, waar we een pauze bij de jachthaven hielden. Even een meegbracht broodje happen, wat drinken en we stapten op naar Stavoren, waar we ruim voor het vertrek van de boot waren. En raad's, ja hoor een fijne vistent bij de haven, dus dat werd een grote bak kibbeling. De boot uit Enkhuizen was inmiddels ook gearriveerd en werd voor het vertrek van 15:30 gereed gemaakt. Na het eten gingen de brommers aan boord en werden daar vastgesjord door een vrolijke kapitein, eentje met tenminste humor. En ze zijn zo makkelijk daar. We hadden al vaart gemaakt, toen er nog een paar kwamen schreeuwen, of ze nog mee konden. Dat kan, boegschroef weer richting kade, provisorisch aan boord komen en ook weer geregeld.
De overtocht duurde een uur en nog wat (we hadden voor de wind) en de ontscheping in Enkhuizen volgde. We vertrokken meteen, want het liep inmiddels tegen vijven en reden door de streek naar huis. Bij Medemblik zwaaide ik toeterend af richting huiswaatrs en eindigde zo een schitterende dag, die voor herhaling vatbaar is, maar dan in omgekeerde richting.

Klik voor film

 


© Copyrights Freetimeweb