DE "MEDEMBLIK OLDTIMER" TOERRIT
Zondag 28 Juli 2013
© Copyrights Freetimeweb
Zondag was het weer zover. Een van de mooiste ritten stond op het plan. Het begon goed, prachtig weer, weinig wind, kortom een zonovergo- ten dag.

De Honda reed naar Heer- hugowaard-Noord, waar het verzamelen begon bij Harry Duimel, onze voorzitter. Daar is ruimte genoeg om en nabij het hoekhuis. En we werden weer gastvrij met koffie en cake ontvangen. Hulde aan de gastvrouw.

De dag begon dus zeer gezellig en weer werd al heel wat afgepraat. Dat is de kracht van deze bromfietsclub. Het zijn allemaal vrienden, die elkaar ook helpen, als er iemand in nood zit met z'n brommer.

Tegen 11:00 werden de brommers gestart  en gingen we de polder in...

De rit ging richting Blokker, waar de brommers bij Piet Lakeman gestald werden en het wachten was tot ook van die club de leden gearriveerd waren.

Harry had weer pech aan zijn kreidler. De carburateur liet het weer eens afweten. Vlotternaald bleef hangen, dus kreeg de motor geen benzine meer. Ik adviseerde hem. de vlotternaald met vim of een schuurpasta weer in te slijpen in de vlotterkamerdeksel, zodat deze niet meer blijft hangen.

Is natuurlijk natte voeten in laarzen hebben. Uitendelijk komt het op een andere vlotterkamerdeksel aan.
Via allerlei wegen en dorpjes en langs de kust van het IJsselmeer kwamen we in Enkhuizen aan, waar een kleine pauze was bij Vishandel Peter Visser bij de haven. Even snel wat patat, ijsje of kibbeling. want lang was de pauze niet.

Kwam ik nog kennissen ook tegen. Nou die keken hun ogen uit.

Na een half uurtje werd er weer gestart en gingen richting Andijk. Een hele mooie rustige route. Na Andijk richting Medemblik, waar we 14:20 aankwamen en een prominente plek tussen het lopende publiek kregen.

Zo moesten ze onze brommer wel bewonderen.
Er waren duizenden mensen, die zich vergaapten aan al dat moois.

Legervoertuigen, oude motoren, oldtimer auto's, van groot naar klein (waar ik in de jaren '60 in een garage aan sleutelde). Scheepsmotoren, oldtimer scooters, caravans, enz.

Dit alles stond langs de Nieuwstraat opgesteld. Het was af en toe schuifeltje schuifeltje lopen.

Eten, drinken en andere versnaperingen waren er ook genoeg. Je kon goed voor jezelf zorgen. Ook de muziek was leuk vertegewoordigd.

Om tegen 16:00 uur stapten sommigen van de club weer op de brommer en ging het huiswaarts. Harry had onderweg weer pech, maar ja...

Een mooie dag, hoop genoten van de rit en in Medemblik. Het blijft iedere keer weer fantastisch...
Flash kan stopgezet worden en foto's stuk voor stuk bekeken worden