"RONDJE TEXEL"
Zondag 11 Augustus 2013
© Copyrights Freetimeweb
Na het eerste RONDJE TEXEL op 9 Juli van Rein en mijzelf, kwam het idee naar voren, dit nog een keer te doen, maar dan via de club bekend gemaakt, in de hoop op een grotere groep. En dat lukte. Het zou prima weer zijn met s'middags mogelijk een buitje.
We hoopten natuurlijk, dat het om 18:00 uur zou zijn...

Verzamelen was om 09:00 uur bij Peter Roosenschoon, ons lid in Schagerbrug en vertrek was op 10:00 uur gesteld.
Na de hartelijke ontvangst bij Peter en echtgenote met koffie en cake, werd er een begin van de start gemaakt.

Het zou de eerste rit worden met rijdende camera (die aan en uit gezet kon worden) op het stuur van mijn Honda, hopend op een leuk beeld.
Flash kan stopgezet worden en om foto's stuk voor stuk te bekijken
Met luid geknetter en de buurt uitgelopen, vertrokken we met 12 brommers via Grote Sloot, brug over en staken de weg over de polder in richting Den Helder. Er was voor de snelle route langs de autoweg gekozen, zodat we zeker van de boot, die om 11:30 zou vertrekken, zouden zijn.

We arriveerden ruimschoots op tijd in Den Helder en konden in alle rust de kaartjes voor de boot kopen.

De fietsers werden achter ons op hun plaats gezet. We wilden makkelijk van de boot af en dan moet je vooraan staan.

Bovenstaande foto's in Flash zijn door Peter Roosenschoon genomen
De boot vertrok precies op tijd en het ging met volle kracht vooruit, richting Texel. Dat je aan boord niet mocht roken, enz. dat wisten we, maar dat de Hoela Hoep verboden was, niet.
Foto Rein Kuipers
Daar meerde de boot om ca. 11:55 af en konden we, nadat de loop- en fietsbrug neer was, van de boot af en verzamelden op het parkeerterrein van de bussen.

Na een kleine peukpauze besloten we te starten en de rijdende camera werd weer aangezet.

Met  Rein  Kuipers  voorop  en   Eric-Jan  Waag achteraan reden we veilig tussen al die storende fietsers weg.

Met volgas waren we weg en met een gangetje van 45Km tuften we richting de Waddenzeedijk, waar we beneden langs reden. Wat'n rust gaat
er van die waterplas uit. Ik heb wat met de zee. Kom uit een vissers geslacht. Geweldig!
Via Oudeschild ging het verder naar het noorden (onderweg nog een kleine peuk- en rustpauze), richting paal 33, langs de schorren en via de Midden Eijerlandse polder, waar we bij "Kaap Noord" gingen lunchen.
Foto Eric-Jan Waag
Bovenstaande foto's in Flash zijn door Rein Kuipers genomen
Na de uitsmijter ham/kaas lunch werden de brommers weer gestart en zakten we weer naar beneden af. Intussen begon de lucht te betrekken en de eerste spettertjes vielen. Verdorie, zouden we het dan toch nog oplopen. Gelukkig zette dat niet erg door, maar op een km van de pauze plaats begon het feest !@#$%^&*() en niet zo zacht ook. Ik wist, dat we vlakbij waren, want we reden al op de smalle weg met de rode asfaltbanen. Toch nog even schuilen onder een grote boom en dat het wat minder werd, hop naar het Bospaviljoen 't Turfveld. Toen werd het droog en konden aan de versnaperingen. Het ijs smaakte lekker...
Foto's rijdende camera met regendruppels op de lens
Na een pauze van een half uur werd er weer gestart en vertrokken we zuidwaarts richting boot, waar we op tijd arriveerden. De boot lag er al en we reden er zo op. Lopen naar het begin van de boot is een behoorlijk eind met de brommer, dus gas geven en naar voren. We hadden de pech, dat er al een hoop fietsen stonden, dus afrijden zou voorzichtig moeten gebeuren. Achteraf viel dat mee, want ik stoof de busbaan op en had de ruimte richting Huisduinen en langs de kust...
Buitenwaarts ging het langs de kust richting 't Zand naar Schagerbrug, waar we bij Peter met een paar man nog even zaten na te babbelen over deze rit...

Kon daar jammer genoeg geen foto's of film meer opnemen, want de batterijen waren leeg!

Om 17:15 uur vertrok ik daar richting huiswaarts en was met 45 minuten thuis na een mooie dag.
Rijdende camera foto's. (De groene schakeringen in de beelden van de rijdende camera komen door korrigeren van lichter maken)
Bij 't Zand over de vlotbrug
Richting Huisduinen...
De boot op
en eraf...
Richting Schagerbrug
Schagerbrug
Vertrek vanaf de boot...
Kaap Noord
Klik voor film