RONDJE TEXEL
Maandag 15 Juli 2013
© Copyrights Freetimeweb
Foto's en film door Gerrit van der Heide en Rein Kuipers
Foto's Rein Kuipers...
..Zondags zag ik al, dat het maandag prachtig weer werd zou worden. Rein Kuipers reageerde op mijn vraag om een mooi ritje te rijden, en dat werd dus Texel. We verzamelden bij "De Knip", maar die was op maandag dicht. Dus vertrokken we meteen, om de boot van 11:30 uur te halen.
..We reden rechtstreeks langs de autoweg  naar Den Helder en kwamen daar om 11:00 uur aan. Kaartje kopen, koffie besteld en wachten op de boot. Deze vertrok precies op tijd en 25 minuten later stonden we op Texel.
..Het plan was naar het noordelijkste puntje te gaan en dan na een rustpauze weer afzakken, waarbij Rein regelmatig de kaart op zijn smartphone raadpleegde. Dus op naar het noorden over de buitenkant dijk langs de waddenzee.
..Wat'n rust en ruimte straalde dat uit. De pauze bovenop de dijk werd benut, om eens rond te kijken. Mooi ingedeelde weilanden met vennen en meertjes voor de weidevogels. Alles ademde rust uit.
..Op een geven moment konden we niet meer rechtdoor. Alleen fietsers en wandelaars voor eigen verantwoording. Dus moesten we via de Midden Eierlandse polder naar het Noorden. Jammer, want dit was een mooie rit aan de binnenkant van de dijk geweest.
..Op het noordelijkste puntje aangekomen lag de boot naar Vlieland, dat je dan ook kon zien. Inzomen met de camera hielp net veel. Het bleef wazig.
..Na de pauze bij de VVV zakten we weer zuidwaarts langs de vuurtoren "Brandaris" af. Onderweg nog even de route raadplegen op de smartphone en ja hoor, de richting naar de snackbar werd gevonden. Het lag midden in een bos en daar hebben we heerlijk ijs genuttigd.
.. De boot zou om 15:30 uur weer vertrekken, dus om 15:00 uur vertrokken we voor de afvaart. Mooi op tijd scheepten we ons in en na 25 minuten stonden we weer op de vaste wal en zijn langs de kust via Huysduinen en de Hondsbossche zeewering afgezakt. Bij de afslag 't Zand haakte ik af en na een groet was het gas geven naar huis.

Texel vind ik een heel mooi eiland, waar je allerlei soorten natuur ziet. Grasland, weidevennen, bos en duinen. Het varieert allemaal snel. We hadden een prachtige tocht gehad en dat resulteerde weer in een 2de ELVIS rit met meer deelnemers, maar dat is een ander verhaal.
Klik voor de film