F R E E T I M E W E B
T R A N S P O R T S - C O L L E C T I O N

"DE TUITJENHORN TOERRIT"

Deze rit was op facebook aangekondigd en het leek mij leuk eens met een andere club mee te rijden. Bij het bericht stond ook, dat andere merken ook welkom waren...
 

Zondag 5 Juni 2016


Dus vertrok ik  's morgens  op tijd, maar de Honda liep niet goed. Bij 6000rpm inhouden, haperen en bokken...
Het was mooi weer en bij Waarland kwam ik Arthur van Bottenburg op zijn nieuwe rode Puch tegen. Gezamenlijk reden we naar de Kalverdijk, waar zich al een aantal rijders bij cafe "EXPRESS-ZO" verzameld. Even later arriveerden Erik-Jan Waag en Rein Kuipers ook. Rein had een brommer te leen van Erik-Jan. We stelden ons voor aan de organisator en bestelden de koffie. Er stonden allemaal snelle brommers opgesteld, dus ik hoopte ze met de slecht draaiende Honda bij te kunnen houden. We zouden, om ca. 11:00 vertrekken, maar dat liep fors uit, want er werd nog op rijders uit het Westland gewacht. Om 12:00 uur reden we Tuitjenhorn uit en het ging meteen al 45/50Km/uur, dus dat ging al lekker. Bij ons "E.L.V.I.S"gaat het heel wat rustiger aan. Het eerste pechgeval kondigde zich al aan en het was wachten geblazen, maar dat gebeurde een heel stuk later.
Het werd meteen een rook-sanitaire stop en een 15 minuten later kwamen de achterblijvers weer aanrijden. Daarna nog een paar keer wachten op pech, maar dat werd ook weer opgelost. Via Stroet, Sint Maarten, 't Zand, brug over, Groote Keten, langs kust, kwamen we ietwat verlaat  in Petten aan bij snackbar "MORITZ", waar ik al eens met kennissen geweest was. Het eten kwam vrij vlot bij ons, doordat we de bestelling zelf haalden.
Na de middaghap stapten we weer op en gingen langs de dijk naar Callantsoog, Schoorl richting Koedijk en weer afslaan richting Tuitjenhorn.
Bij terugkeer bij cafe "EXPRESS-ZO" gingen wij nog even lekker met koffie, fris en appelgebak aanzitten en praatten nog wat na. Ook trokken de gestalde brommers veel bekijks. 
Na een uurtje gingen we huiswaarts. Bij de afslag naar Waarland ging Arthur rechtsaf en ik ging recbtdoor richting Zijdewind, stak de weg over en ging door de polder richting Winkel en Kolhorn door naar huis. Toch een leuke dag gehad, ondanks een wat haperende Honda, 124Km gereden. Die moet meteen nagekeken worden.© Copyrights Freetimeweb